Elementu analīzes iespējas uztura bagātinātājos ar ICP tandēma masas spektrometriju dažādos režīmos - Ozola, Monika Antonija (Latvijas Universitāte, 2025)
Elementu analīzes iespējas uztura bagātinātājos ar ICP tandēma masas spektrometriju dažādos režīmos. Ozola M. A., darba vadītājs prof. Dr. chem. Vīksna A., konsultants Mg. chem. Bērtiņš M. Maģistra darbs analītiskā ķīmijā, 43 lappuses, 13 attēli, 7 tabulas, 78 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā veikta uztura bagātinātāja daudzelementu analīze, izmantojot dažādus režīmus, bez gāzes, ar He vai O2 gāzi, lai novērstu spektrālos traucējumus, iegūstot precīzākus rezultātus ar augstāku jutību. Kalibrēšanas grafika izstrādei izmantoja daudzelelementu standartšķīdumus. Tika sagatavoti trīs paraugi, izmantojot mikroviļņu mineralizāciju, un analizēti ar ICP-MS/MS tehnoloģiju. Datu analīze tika veikta izmantojot Microsoft Office Excel un ICP MassHunter Software datorprogrammas.

Elemental analysis possibilities in dietary supplements using ICP tandem mass spectrometry in various modes. Ozola M. A., supervisor Dr. chem., Vīksna A., consultant Mg. chem. Bērtiņš M. Master’s thesis in analytical chemistry, 43 pages, 13 figures, 7 tables, 78 literature references, 3 appendices. In Latvian. A multi-element analysis of a dietary supplement has been carried out using various modes - no gas, with He of O2 - to prevent spectral interferences and obtain more accurate and improved sensitivity results. Multi-element standard solutions were used for calibration graph preparation. Three samples were prepared via microwave mineralization and analysed using ICP-MS/MS technology. Data analysis was conducted using Microsoft Excel and ICP MassHunter Software.
Elemental analysis possibilities in dietary supplements using ICP tandem mass spectrometry in various modes
Keywords: Ķīmija; ELEMENTU ANALĪZES; ICP MASAS SPEKTROMETRIJAS TRAUCĒJUMI; ICP TANDĒMA MASSPEKTROMETRIJA; KOLĪZIJAS/REAKCIJAS ŠŪNA; HĒLIJS