Investīciju vides attīstība Dānijā - Junkura, Sintija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma „Investīciju vides attīstība Dānijā" mērķis ir, uz Dānijas Nacionālās Bankas investīciju vides attīstības datu analīzes pamata, izstrādāt priekšlikumus Dānijas investīciju vides attīstības pilnveidošanai. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: 1) noskaidrot investīcijas jēdzienu un investīciju veidus; 2) raksturot investīciju vides teorētiskos aspektus; 3) izpētīt Dānijas investīciju vidi; 4) izpētīt Dānijas investīciju vides raksturošos indeksus; 5) analizēt Dānijas investīciju vides attīstību; 6) noteikt Dānijas investīciju vides attīstības pilnveidošanas iespējas. Darba rezultātā tika noskaidrotas Dānijas investīciju vides pievilcīguma stiprās un vājās puses, kā arī izstrādāti priekšlikumi trūkumu novēršanai.

Bachelor’s Thesis “Development of Investment Environment in Denmark” main objective is on the Denmark’s National Bank's development of investment environment data base analysis make suggestions for the Denmark’s development to improve the investment environment. To achieve the main objective author highlighted the following tasks: 1) to clarify the concept of investments and types of investments; 2) describe the theoretical aspects of the investment environment; 3) to explore the investment environment in Denmark; 4) to study the indexies that characterize the investment environment in Denmark; 5) analyze the investment environment in Denmark; 6) determine the development of investment environment in Denmark opportunity for improvement. In the result of the work author identified the most attractive strengths and weaknesses to the investment environment in Denmark and developed suggestions for lack removal.
Development of Investment Environment in Denmark
Keywords: Vadībzinātne