Izglītības kvalitāte skolu tīkla reformas kontekstā. - Seglēre, Ilze (Latvijas Universitāte, 2023)
Maģistra darbā “Izglītības kvalitāte skolu tīkla reformas kontekstā” analizēta izglītības kvalitāte un to ietekmējošie faktori, raksturota esošā situācija Latvijā skolu tīkla reformas kontekstā, kā arī vērtēta starptautiskā pieredze tēmas izpētē. Izmantojot kvantitatīvas pētījuma metodes, maģistra darbā analizēts izglītības jomā iesaistīto pušu viedoklis par izglītības kvalitāti un skolu tīkla reformas nepieciešamību, kā arī apkopoti un salīdzināti ekspertu vērtējumi, ko maģistra darba autore izmanto priekšlikumu izstrādei skolu tīkla reorganizācijai saistībā ar nepietiekamo pedagogu un skolēnu skaitu. Maģistra darba pamatteksts izklāstīts 93 lappusēs. Darbs sastāv no ievada, 4 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, kā arī papildus – 9 pielikumi, 32 attēli un 3 tabulas. Literatūras sarakstā ir iekļautas 143 vienības.

The Master's thesis "The quality of education in the context of school network reform in Latvia" analyses the quality of education and the factors influencing it, describes the current situation in Latvia in the context of school network reform, and evaluates international experience in the study of the topic. Using quantitative research methods, the Master's thesis analyses the opinions of stakeholders in the field of education on the quality of education and the necessity for school network reform, as well as summarises and compares expert evaluations, which the author uses to develop proposals for optimising the school network in relation to the insufficient number of teachers and pupils. The main text of the master thesis is presented in 93 pages. The thesis consists of an introduction, 4 chapters, conclusions and proposals, as well as additional 9 appendices, 32 figures and 3 tables. The reference list includes 143 items.
The quality of education in the context of school network reform in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; izglītības kvalitāte; izglītības kvalitāti ietekmējošie faktori; izglītības process; skolu tīkls; skolu tīkla reorganizācija