Personāla vadība izplatīšanas uzņēmumos; paaugstinot sniegumu unmotivāciju, mainot algas formulu. - Salkynbekov, Serzhan (Latvijas Universitāte, 2021)
Autora mērķis šajā rakstā bija rast risinājumu problēmai ar motivācijas trūkumu un zemu produktivitāti gadījumā, ja izplatīšanas uzņēmums Global Drinks, pirmajā daļā aprakstītas teorijas, pēc tam, kad autore nolēma veikt aptauju un apskatīt rezultātus no aptaujas iet tālāk. Rezultātu iegūšanai autore izmantoja kvantitatīvu pētījumu metodi. Aptaujas rezultāti parādīja, ka mazo uzņēmumu darbinieku labākais motivators ir algu paaugstināšana, pēc tam, kad autore konstatēja, ka uzņēmumam ir jāpaaugstina algas, tika nolemts atrast lētu veidu, kā to paaugstināt bez zaudējumiem uzņēmumam, jo tas ir maza izmēra un katra monēta tiek skaitīta. Autors ierosināja izmantot automatizāciju, lai uzņēmums varētu paaugstināt algas bez zaudējumiem.

The Author's aim in this paper was to find a solution of a problem with lack of motivation and low productivity in case with distribution company Global Drinks, in the first part theories were described, after the author decided to make a survey and look at the results of the survey go further. Author used a quantitative research method to get the results. Survey results showed that the best motivator for small sized company employees is raising the salaries, after the author found that the company needed to raise salaries, it was decided to find a cheap way to raise it without any loss for a company because it is a small sized one and each coin is on the count. Author proposed to use automation so the company can raise the salaries without any loss.
Personnel management in distribution companies; increasing performanceand motivation by changing wage formula.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; personnel management; distribution; motivation; productivity; wage system