Cilvēkresursu vadības pilnveidošanas iespējas "Nodarbinātības Valsts Aģentūras" Rēzeknes filiālē. - Ziliņa, Baiba (Latvijas Universitāte, 2015)
„Nodarbinātības Valsts Aģentūra” ir valsts aģentūra un tai ir vairākas struktūrvienības, vienu no tās struktūrvienībām veido 28 filiāles. Darbā tiek aplūkots jautājums, vai cilvēkresursu vadībai ir nepieciešami uzlabojumi. Rēzeknē ir augstākais bezdarba līmenis valstī, tādēļ darbā tiek aplūkota tieši Rēzeknes filiāle, aplūkojot cilvēkresursu vadības teorētiskos aspektus un dažādas uzlabošanas pieejas. Rēzeknes filiāle tiek pētīta, analizējot darbinieku aptauju rezultātus, kā arī filiāles vadītājas sniegtās atbildes intervijas laikā. Balstoties uz izpētes rezultātā gūto informāciju un secinājumiem tiek izstrādāti priekšlikumi filiāles darbības uzlabošanai. Šī darba apjoms ir 69 lappuses un darbā ir izvietoti 38 attēli.

„NVA” is governmental agency and has many divisions; one of those divisions consists of 28 departments. Research is made in this paper to evaluate if human resource management requires improvement. Unemployment rate in Rezekne is biggest in Latvia therefore this paper and research is made based on this department. This paper reviews theoretical part of human resource management and different improvement approaches. Rezekne department is analyzed by opinion survey of the employees and interview with the head of department. Propositions are made based on the information and conclusions made during research. This paper is 69 pages long and contains 38 pictures.
Human resource management improvement possibilities in "NVA" Rezekne departement.
Keywords: Vadībzinātne; Cilvēkresursu vadība; valsts aģentūra; NVA; uzlabošanas veidi