Apelācijas instances tiesas nolēmumu saturs - Zonne, Katrina (Latvijas Universitāte, 2017)
Tiesas nolēmums ir būtiskākais gala dokuments, kas tiek pieņemts izskatot lietu, un tam ir būtiska nozīme tiesisko attiecību taisnīgā noregulēšanā, tāpēc nolēmumiem ir jābūt kvalitatīviem, saprotamiem un likumam atbilstošiem. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot tiesas nolēmumu satura atbilstību likumam, un kādas būtiskākās atšķirības ir saskatāmas. Lai sasniegtu mērķi tiks veikta tiesas nolēmumu satura analīze, ņemot vērā Kriminālprocesa likumā izvirzītās prasības un tiesu praksi. Uzdevums ir noskaidrot problēmjautājumus, un konstatēt labākos risinājumu, tiesas nolēmumu saturam. Darba rezultātā autore noskaidroja, ka nav pilnīgi viennozīmīgas tiesu prakses un ir jautājumi, kuros ir būtiskas atšķirības. Autore piedāvā izveidot vadlīnijas vai tiesu prakses apkopojumu, kas sniegtu plašāku skaidrojumu un prasības tiesas nolēmumu saturam nekā tas sniegts likumā.

The judgment of court essential are final document who is accepted in the adjudication of a case and it’s important a fair legal relations adjustment. This is the reason why adjudication need to be quality, intelligible and appropriate to law. Bachelor job aim is to clarify the court ruling contents compliance law and what essential differences are visible. To achieve a goal will be conducted the judgment of court content analisys, considering Criminal Producer law projective requirments and judical practice. The task is to find out issues and recognize the best solution for adjudication of the court content. As a result of work author find out that entirely not unambiguous judical practice and there are issues where are significant differences. Author offer to create guidelines or judical practice summary, who provide more explanation and claims court ruling content than it is provide by law.
Content of appellate court ruling
Keywords: Juridiskā zinātne; nolēmuma saturs; ievaddaļa; aprakstošā daļa; motīvu daļa; rezolutīvā daļa