Latvijā esošu starptautisko uzņēmumu riska vadība - Rasulov, Abduvokhid (Latvijas Universitāte, 2018)
Risks ir neatņemama daļa no sabiedrības ekonomiskās, politiskās un sociālās dzīves, kas nepārprotami ir saistīta ar visām tirgus funkcionēšanas un darbības jomām. Šajā sakarā mūsdienu galvenais kritērijs ir augstākās pārvaldīšabas spēja, balstoties uz zinātnisku pamatu, lai prognozētu, novērstu, kontrolētu un racionāli novērstu riskus. Risks ir cieši saistīts ar pārvaldīšanu un atkarīgs no lēmumu efektivitātes savlaicīguma un lietderīguma. Bkalaura darba tēma ir riska vadība starptautiskajās kompānijās Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir analizēt teorētiskus uzskatus un praktiskas darbības riska vadības procesā starptautiskās kompānijās, lai varētu indentificēt potenciālās problēmas. Teorētiskās daļas pirmajā pusē veikts pētījums par riska klasifikācijas bāzi un riska novērtēšanas metodi. Otrajā daļā ir aprakstīti populāru starptautisku uzņēmumu pieredze saistībā ar riska pārvaldības procesu un to, kā mazināt risku. Bakalaura darba praktiskajā daļā autors ir izanalizējis šo jautājumu ar zināmu starptautisku uzņēmumu pārstāvjiem Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no: anotācijas; tabulām un skaitļu saraksta; pētījuma; trīs nodaļām; secinājumiem un ieteikumiem; bibliogrāfijas; pielikuma. Atslēgas vārdi: riska pārvaldība, riska vadības sistēma, riska pārvaldības pasākumi, riska novērtēšana.

Risk is the inseparable part of the economic, political, social life of society inevitably accompanies all areas of activity and direction of any organization that functions in a market. In this regard, the main and indispensable criterion for the normal capacity of a modern enterprise is the ability of top management, relying on a strictly scientific basis to predict, conduct prevention, rationally control and effectively manage risks. The risk is connected with management and directly depends on efficiency, validity and timeliness of administrative decisions. The theme of the Bachelor thesis is the Risk Management in International Companies in Latvia. The aim of the Bachelor thesis is this study is to systematize theoretical views and practical activities of Risk management process in International Companies to identify their potential problems. The theoretical first part contains a research on the bases classification of Risk and Method of Risk assessment. The second part defines the experience of most famous companies in the world with Risk Management process and their way to mitigate risk. Within the Practical Part of the Bachelor thesis the author has analyzed a research related interview-survey with a representative of international companies in Latvia. The thesis consists of annotation; list of tables and figures; introduction; tree chapters; conclusion and recommendations; bibliography; annex
Risk management in International Companies located in Latvia
Keywords: Ekonomika; Risk Management; Risk Management system; Risk Management measures; Risk assessment; Way to reduce risk