Signālu filtrācija un salīdzināšana - Goluzins, Eduards (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir aplūkot dažādas signālu apstrādes metodes, tās salīdzināt un pielietot praktiskām datu problēmām. Galvenā darba daļa ir veltīta signālu filtrācijas teorijai un tās praktiskajiem pielietojumiem skaņas signālu apstrādē un bio-fizikā. Galvenās filtrācijas metodes, kas aplūkotas darbā ir slīdošās vidējās vērtības metode, augstās/zemās caurlaides metode, kā arī joslas caurlaides metode. Tāpat darbā tiek aplūkota signālu salīdzināšana ar šķērs-korelācijas metodi un apskatīta šīs metodes pielietošana stacionāru laikrindu salīdzināšanai. Tā kā signālu filtrācija ir saistīta ar Furjē transformācijām, tad darba sākuma daļa tiek veltīta Furjē analīzei. Darbā signālu apstrādei tiek izmantoti autoregresīvo un slīdošās vidējās vērtības procesu simulācijas, līdz ar to sniegts neliels ieskats laikrindu analīzē. Atslēgas vārdi: Slīdošās vidējās vērtības filtrs, loga-sinc filtrs, šķērs-korelācijas funkcija.
Signal filtration and comparison
Keywords: Matemātika