Uzkrājumus noteicošie faktori un ekonomiskās politikas instrumenti uzkrājumu veicināšanai - Brasliņa, Aija (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba tēma ir „Uzkrājumus noteicošie faktori un ekonomiskās politikas instrumenti uzkrājumu veicināšanai”. Uzkrājumu veidošana ir svarīgs faktors sabalansētas un ilgtspējīgas Latvijas ekonomikas izaugsmes veicināšanai. Pēdējos gados Latvijas ekonomika attīstījusies strauji, tomēr nesabalansēti, un šobrīd jau vērojama ekonomiskā lejupslīde. Tieši uzkrājumiem ir būtiska loma nesabalansētas ekonomikas izaugsmes stabilizēšana un ekonomikas lejupslīdes negatīvo seku mazināšanā, tomēr par uzkrājumu veidošanas nepieciešamību Latvijā sākts runāt salīdzinoši nesen. Lai nākotnē Latvijas ekonomika attīstītos stabili un sabalansēti, nepieciešams palielināt gan valsts, gan privātā sektora uzkrājumus Latvijā. Darbā ir 7 tabulas un 12 attēli. Darbā ir 73 lapas. Darbs izmantojams kā informatīvs materiāls par uzkrājumus noteicošajiem faktoriem, kā arī uzkrājumu veidošanas attīstības dinamiku Latvijā. Atslēgvārdi: uzkrājumi, patēriņš, ienākumi, ekonomiskā izaugsme.

The theme of bachelor’s paper is “Determinants of savings and instruments of economic policy for promotion of savings”. The main problem explored in this paper is factors which affect formation of savings. Savings are important factor for promoting integrated and sustainable growth of economy in Latvia. In the past years Latvia’s economy has developed very fast but at the same time the growth was unbalanced and that’s why now it is possible to see the consequences which reflect as a recession in economy. Savings have essential role in stabilization of economical growth and reducing the consequences of economical recession but yet this issue in Latvia is made as important comparatively lately. To make development of economy in Latvia as sustainable and stable it is necessary to increase savings both in public and private sectors. There are 7 tables and 12 figures in the paper. It consists of 73 pages. It is possible to use this paper as informative material about determinative factors for savings as well as dynamics of formation of savings in Latvia. Keywords: saving, consumption, income, growth.
Determinants for savings and instruments of economic policy for promotion of savings
Keywords: Ekonomika