Apmierinātība ar dzīvi saistībā ar emocionālo intelektu sievietēm vecuma grupās 25 – 35 un 59 – 69 gadi - Lisenoka, Liena (Latvijas Universitāte, 2018)
Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai pastāv saistība starp apmierinātību ar dzīvi un emocionālo intelektu sievietēm dažādās vecuma grupās (25 – 35 un 59 – 69 gadi). Pētījumā piedalījās 110 sievietes,55 sievietes katrā grupā. Izpētei tika izmantotas Apmierinātības ar dzīvi skala (Satissfaction With Life Scale; Diener, Emmons, Larsen, &Griffin, 1985 ) un Emocionālā intelekta aptauja (The Self-Report Emotional Intelligence Test, SREIT, Shutte , 1998, kā minēts Schutte, Malouff, & Bhullar, 2009). Bakalaura darba ietvaros tika apstiprināta pozitīva saistība starp apmierinātību ar dzīvi un emocionālo intelektu visā izlasē kopā un jaunāko sieviešu vecuma grupā, savukārt vecāko sieviešu grupā šāda saistība netika atklāta. Emocionālā intelekta un apmierinātības ar dzīvi rādītāji abās vecuma grupās nav statistiski nozīmīgi atšķirīgi.

The purpose of this study is to examine, whether there is a correlation between life satisfaction and emotional intelligence in women of different age (25 – 35 and 59 – 69 years old). One hundred ten women participated in this study (55 women in each group). Two questionnaires were used to evaluate life satisfaction and emotional intelligence: Satisfaction With Life Scale (Diener, Emmons, Larsen, Griffin, 1985 and The Self-Report Emotional Intelligence Test (SREIT) (Shutte et al., 1998, us mentioned Schutte, Malouff & Bhullar, 2009). In Bachelor’s paper was confirmed a positive connection between satisfaction with life and emotional intelligence in whole selection together and in youngest women’s age group, but in the older women’s group the connection were not revealed. Indicators of emotional intelligence and satisfaction with life in both age groups were not statistically significantly different.
Corellation of life satisfaction and emotional intelligence in women of different age group 25-35 and 59-69
Keywords: Psiholoģija; apmierinātība ar dzīvi; subjektīva labklājība; emocionālais intelekts; vecums