Sieviešu reprezentācijas stāstu krājumā “Krievu sievietes”. - Dobrova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbs ir veltīts sieviešu reprezentāciju pētījumam mūsdienu literatūrā. Par pētījuma materiālu ņemts stāstu krājums "Krievu sievietes", kas publicēts 2014. gadā. Pamatojoties uz mūsdienu pētījumiem dzimumu studiju jomā, autors veic sieviešu attēlu salīdzinošu analīzi, identificē galvenās sieviešu reprezentācijas, ko iesnieguši mūsdienu autori. Īpaša uzmanība tiek pievērsta autoru "vīriešu" un "sieviešu" uzskatiem par tradicionālo Madonnas tēlu (sievieti-sievu un sievieti-māti). Autors analizē motīvu īpašības un biežumu, kas veido Madonnas sievietes tēlu, atklāj vīriešu autoru un sieviešu autoru attieksmi un novērtējumu, kas ļauj uzrādīt tendences šīs tradicionālās sieviešu modeļa modifikācijā mūsdienu krievu literatūrā. Pētījums var ieinteresēt filologus, kuri nodarbojas ar līdzīgu problemātiku, kā arī visus lasītājus, kas interesējas par doto jautājumu.

The bachelor thesis is devoted to the study of Representations of Women in the Collection of Short-stories "The Russian Women", published in 2014. Based on the modern research in the fields of gender studies, the author conducts a comparative analysis of female images, identifies the main women’s representations described by modern authors. The special attention is paid to the "male" and "female" views of the authors on the traditional image of Madonna (woman-wife and mother-woman). The author analyzes the characteristics and frequency of the motifs that form the image of the Madonna woman, reveals the attitude and evaluation of male authors and female authors to representations of women, which allows showing trends in the modification of this traditional female model in contemporary Russian literature. The study may be of interest to philologists dealing with gender issues, as well as all those interested in this issue of readers.
Representations of Women in the Collection of Short-Stories “The Russian Women”.
Keywords: Valodniecība; sieviešu reprezentācija; sieviešu attēls; Madonnas sievietes tēls; mūsdienu literatūra