Latvijas valsts teritorijas jēdziena izpratne un tās konstitucionālā aizsardzība - Puzikovs, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir veltīts Latvijas un citu Eiropas valstu sauszemes teritorijas jēdziena izpratnei un konstitucionālai aizsardzībai, kā arī Latvijas valsts teritorijas nedalāmības izpētei, kas balstīta uz Latvijas Satversmes sapulces 1922. gada 15. februāra kopsēdē pieņemto Latvijas Republikas Satversmi. Autors skaidro Latvijas valsts teritorijas sākuma punktu jeb laika posmu, kurā sāk veidoties Latvijas Valsts teritorija un tās robeža. Darbs veltīts arī likumprojekta “Latviešu vēsturisko zemju likums” analīzei, tā aktualitātei un trūkumiem. Bakalaura darba rezultātā tiek sniegts novērtējums par valsts teritorijas aizsardzību, regulējuma vēsturisko attīstību, kā arī tiek izvirzīts priekšlikums grozīt Satversmes 3. pantu.

Bachelor's thesis is dedicated to the concept of territory and constitutional protection of Latvia and other European countries. To the indivisibility of the territory of the State of Latvia, which is based on Constitution of the Republic of Latvia adopted at the joint sitting of the Constitutional Assembly of Latvia on February 15, 1922. Bachelor's thesis explains the starting point of the territory of the state of Latvia and period in which the territory of the state of Latvia and its borders began to form. The work is dedicated to analysis of the draft law “The law of Latvian Historical Lands”, to its topicality and shortcomings. Based on the results of the Bachelor's thesis, amendment of Article 3 of the Constitution of the Republic of Latvia is being proposed.
The concept of the territory of the state of Latvia and its constitutional protection
Keywords: Juridiskā zinātne; Latvijas Republikas Satversme; valsts nedalāmība; konstitucionālā aizsardzība; valsts teritorija; latviešu vēsturiskās zemes