Krāsainu filtru piemeklēšana stereoredzes pētījumiem - Vicinska, Agnese (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs uzrakstīts latviešu valodā uz 38 lapām un satur 35 attēlus, 2 tabulas, 28 literatūras avotus un 1 pielikumu. Darba mērķis: noteikt hromatisko filtru un dažāda tipa monitoru saderību, noskaidrojot stimula-fona saplūšanas apgabalu un filtru darbību stereo sliekšņa mērījumā. Darba uzdevumi: 1.Hromatisko filtru atlasīšana un to objektīva raksturošana. 2.Programmas izveide, pārbaude, pielāgošana, sākotnējo mērījumu veikšana metodoloģijas uzlabošanai. 3.Stimula un fona saplūšanas tolerances apgabala noteikšana krāsainiem filtru pāriem pie dažādiem monitoriem un izveidoto briļļu pārbaude. Rezultāti: Lielāko tolerances apgabalu uzrādīja brilles, kuru filtru spožumi atšķirīgi abām acīm. Ar anaglifa attēliem, labākās ir brilles, kurām filtru caurlaidība ir lielāka par 5,6% sarkanajam un 9,7% zilajam filtram, bet ir mazākais tolerances apgabals (8 dig.vērtības). Atslēgas vārdi: stereoredze, hromatiskie filtri, anaglifa attēli, katodstaru displeji, šķidro kristālu displeji (LCD)

The Bachelor work is written in Latvian language, it has 38 pages. This work contains 35 images, 2 tables, 28 references to literature sources and 1 attachment. The main goal of this work: to find out compatibility of chromatic filters and different monitors – identifying stimulus-background coalescence area and filter reaction on the stereo threshold measurement. Work tasks: 1.Selection and objective characterization of the chromatic filters for research needs; 2.To develop a program for testing, adjusting, making basic measurements to improve methodology; 3.To evaluate color tolerance for filter pairs with color by using different monitors and testing of the created glasses. Results: the gained result shows that in the experiment, bigger tolerance field have glasses where filter brightness is different for both eyes. By testing glasses with anaglyph images, best result had glasses where filter permeability were bigger than 5,6% for the red filter and 9,7% - for blue filter, but lowest color tolerance area is 8 digital values. Key words: stereo vision, chromatic filters, anaglyphs, cathode ray tube displays, liquid crystal displays (LCD)
Evaluation of colour filters for stereo vision study
Keywords: Fizika