Katalītiskas maleīnskābes izoimīdu Dīlsa – Aldera reakcijas - Tiltiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Katalītiskas Maleīnskābes izoimīdu Dīlsa – Aldera reakcijas. Tiltiņa K., darba vadītājs Dr. chem.,doc. Kļimenkovs I. Bakalaura darbs, 45 lappuses, 15 attēli, 1 tabula, 24 literatūras avoti, 2 pielikums. Latviešu valodā. MALEĪNSKĀBES IZOIMĪDI, DĪLSA – ALDERA REAKCIJA, ŪDEŅRAŽA SAITES, TIOURĪNVIELAS, IS SPEKTROSKOPIJA, KMR SPEKTROSKOPIJA Darbā, izmantojot IS spektroskopiju noskaidrota dažādu ūdeņraža saišu veidojošu katalizatoru ietekme uz maleīnskābes izoimīdu (konkrēti - MS neopentilizoimīda) Dīlsa – Aldera reakcijas ar diēniem produkta rašanās ātrumu. Maleīnskābes izoimīds iegūts izmantojot spēcīgu dehidratējošo reaģentu dicikloheksilkarbodiimīdu.

Catalytic Diels – Alder reactions of maleisoimides. Tiltiņa K., supervisor Dr. chem., doc. Klimenkovs I. Bachelor’s thesis, 45 pages, 15 figures, 1 table, 24 literature references, 2 apendices. In Latvian. MALEISOIMIDES, DIELS – ALDER REACTION, HYDROGEN BONDS, THIOUREAS, IR SPECTROSCOPY, NMR SPECTROSCOPY The influence of diverse hydrogen bond catalysts on Diels – Alder reaction of maleisoimides (maleic neopentylisoimide) was observed using IR spectroscopy. Maleisoimide was synthesized by dehydration of monoamide with strong dehydrating reagent dicyclocarbodiimide (DCC)
Catalytic Diels – Alder reactions of maleic isoimides
Keywords: Ķīmija; MALEĪNSKĀBES IZOIMĪDI; DĪLSA - ALDERA REAKCIJA; ŪDEŅRAŽA SAITES; TIOURĪNVIELAS; IS SPEKTROSKOPIJA