Vērtspapīri - viena no iespējām uzņēmumam piesaistīt kapitālu Latvijā - Medne, Veronika (Latvijas Universitāte, 2009)
Šis darbs apskata iespēju uzņēmumam piesaistīt papildus kapitālu ar publisko vērtspapīru emitēšanu, tieši ar sākotnējo publisko piedāvājumu. Darbā tiek apskatītas gan ārējās, gan iekšējās finansēšanas iespējas. Galvenajā darba daļā tiek raksturots Latvijas vērtspapīru tirgus, apskatīta iespēja piesaistīt papildus kapitālu ar vērtspapīru emisiju un to kārtība, balstoties uz Latvijas Republikas likumdošanu. Pētījuma rezultāti secina: Latvijas vērtspapīru tirgus pēdējos gados ir strauji attīstījies, tomēr piesaistīt jaunu kapitālu ar vērtspapīru emitēšanu izvēlas lieli uzņēmumi. Uzņēmumi vairāk izvēlas noformēt kredītus bankā, nekā emitēt vērtspapīrus. Darbs sastāv no 61 lapaspusēm, 10 attēliem, 5 tabulām, kā arī 5 pielikumiem uz 15 lapām.

This work is a review of opportunities for enterprise to involve additional capital with emission of shares, using IPO ‘Initial Public offering’. In this report author is describing internal and external financial opportunities. The main part of report describes Latvian shares market and opportunities for enterprise to involve additional capital with emission of shares, based on laws of Latvian republic. Result of this report is: Latvian shares market was developing very fast for last years, however mainly big companies took decision to use this opportunity. Smaller companies use bank loans instead of public emissions. This report consists of 61 pages, it has 10 pictures, 5 tables and 5 appendixes on 15 pages.
Securities - one of opportunity to enterprises to raise funds in Latvia
Keywords: Vadībzinātne