Oglekļa un slāpekļa stabilo izotopu attiecību un mikroelementu satura izmaiņas bioloģiski un konvencionāli audzētos kviešos - Učelniece, Līva Krista (Latvijas Universitāte, 2024)
Oglekļa un slāpekļa stabilo izotopu attiecību un mikroelementu satura izmaiņas bioloģiski un konvencionāli audzētos kviešos. Učelniece L.K., zinātniskais vadītājs Mag.chem., lekt. Buša L. Bakalaura darbs sastāv no 42 lappusēm, 19 attēliem, 13 tabulām, 2 formulām, 45 literatūras avotiem, 5 pielikumiem. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros analizēta literatūra par bioloģisko un konvencionālo lauksaimniecību, vieglo stabilo izotopu attiecību kā raksturlielumu dažādu augos notiekošo procesu izpētei, kā arī praktiski tika veikta izotopu izmaiņu noteikšana kviešu lapās un graudos atkarībā no mēslošanas veida, izmantojot vieglo stabilo izotopu attiecību masspektrometrijas (IRMS) metodi.

Variation in carbon and nitrogen stable isotope ratios and microelement content in organically and conventionally grown wheat. Učelniece L.K., scientific manager Mag.chem. Buša L. Bachelor’s thesis consists of 42 pages, 19 images, 13 tables, 2 formulas, 45 literature sources, 5 annexes. In Latvian. As part of the Bachelor’s thesis, the literature on organic and conventional agriculture, the ratio of light stable isotopes as a characteristic for the study of various processes occurring in plants, and the determination of isotope changes in wheat leaves and grains depending on the type of fertilization was practically carried out using the light stable isotope ratio mass spectrometry (IRMS) method.
Variation in carbon and nitrogen stable isotope ratios and microelement content in organically and conventionally grown wheat
Keywords: Ķīmija; KVIEŠI; BIOLOĢISKA LAUKSAIMNIECĪBA; KONVENCIONĀLA LAUKSAIMNIECĪBA; VIEGLO STABILO IZOTOPU ATTIECĪBA; MIKROELEMENTI