Bezvadu sensoru tīkla maršrutēšanas protokola izstrāde - Krūmiņš, Kristers (Latvijas Universitāte, 2022)
Maģistra darba “Bezvadu sensoru tīkla maršrutēšanas protokola izstrāde” mērķis ir izpētīt citu autoru sniegumu maršrutēšanas protokolu modeļu izstrādē, aplūkot maršrutēšanas protokolus, kuri izmanto paredzēšanu, modeļus, kā arī aplūkot bezvadu sensoru tīklu simulatora rīkus, kurus izmanto protokolu izstrādē. Papildus tam, mērķis ir arī izveidot un notestēt savu maršrutēšanas protokolu, kas paredz ziņas piegādes iespējamību konkrētajam mezglam un maršrutēšanas izvēlei izmanto dienu, laika periodu un šo paredzēto vērtību. Bezvadu sensoru tīklos galvenā problēma vienmēr ir bijusi enerģijas patēriņš, tāpēc ar šāda protokola palīdzību mērķis ir samazināt tīklā apraidāmo ziņojumu skaitu, tādā veidā taupot enerģiju.

The aim of the master’s thesis, "Development of wireless sensor network routing protocol", is to study the performance of other authors’ routing protocol models; to look at routing protocols using prediction models, as well as wireless sensor network simulator tools used in protocol development. In addition, the goal is also to create and test routing protocol that predicts the delivery of the message to a particular node and uses the day, time period, and this predicted value for routing choices. In wireless sensor networks, the main problem has always been energy consumption, so the hope is to reduce the number of messages transmitted on the network, thus saving energy.
Development of wireless sensor network routing protocol
Keywords: Datorzinātne; Bezvadu sensoru tīkls; Maršrutēšana; Paredzēšana; Enerģijas patēriņš