A/S "PrivatBank" darbības analīze Latvijā - Kiseļovs, Andris (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba temats ir aktuāls un saistīts ar 2014. gada notikumiem Ukrainā, kā arī ar 2008. gada finanšu krīzi Latvijā. Darba mērķis ir, izanalizējot AS "PrivatBank" darbību Latvijā, izveidot secinājumus un izstrādāt priekšlikumus bankas tālākai attīstībai. Darba mērķa sasniegšanai, svarīgākais uzdevums ir veikt A/S "PrivatBank" finanšu darbības analīzi, salīdzinājumā ar Latvijas komercbanku nozares dalībniekiem. Izejot no pētījuma rezultātiem, autors secina, ka A/S "PrivatBank" aktīvu rentabilitātes rādītājs 2009. gadā sasniedza negatīvu absolūto skaitli (-7,96%), kurš ir lielāks, nekā Latvijas komercbanku nozares rādītājs (-3,51%). A/S "PrivatBank" likviditāte ir augsta, bet bankas peļņu samazināja liels piesaistīto noguldījumu apjoms un augstās procentu likmes. Atslēgvārdi – A/S „PrivatBank”, Latvijas komercbanku nozare, bilances struktūras analīze, finanšu darbības analīze.

The subject of research is current and it is associated with the existing events in Ukraine in 2014 and it is furthermore linked to the Latvian economic crisis that began in the year of 2008. The rationale of the presented paper was to analyse the activities of the joint-stock company "PrivatBank" in Latvia, for the purpose of creating meaningful conclusions and proposals for future development of the commercial sector of the bank. To achieve the aims of the study, the vital task was to perform a financial analysis of a joint-stock company "PrivatBank" by comparing it to the field of other Latvian commercial banks. The author concludes that the joint-stock company "PrivatBank" returnned on assets ratio in 2009 that amounted to a negative absolute number (-7.96%), which is higher than the Latvian commercial banking sector index (-3.51%). Keywords - joint-stock company "PrivatBank", Latvian commercial bank sector, balance sheet structure analysis, financial performance analysis.
The analysis of Joint-stock company "PrivatBank" performance in Latvia
Keywords: Ekonomika