Bezvadu sensoru tīkli veselības aprūpē - Daņiļevičs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Veselības aprūpe ir būtiska jebkuram cilvēkam, visiem gribas būt veseliem, taču šobrīd esošā risinājumi darbojas neefektīvi. Iekārtās medicīnas iestādēs ir novecojušas, pacientu datu glabāšana ir neefektīva, lielu daļu no pacientu veselības datiem medicīnas iestāžu darbinieki veic manuāli, jaunas iekārtas maksā dārgi, ir personāla trūkums. Bakalaura darbā ir izpētīti visi šie trūkumi un aprakstīti viņu risinājumi izmantojot bezvadu sensoru tīklus, kā rezultātā ir izveidota bezvadu sensoru tīklu specifikācija, kas paredzēts medicīnas iestādēm un aprūpes centriem.

Health care is important for every human, everyone wants to be healthy, but available solutions or not effective. Equipment in health care centers are old, patient data storage is not effective, a lot of patient health data medical center staff are doing manual, new equipment is expensive, and staff shortage. In this work all problems are explored, described alternative solutions for them based on wireless sensor networks and created new wireless sensor network specification for medical and healthcare centers.
Wireless sensor networks for health care
Keywords: Datorzinātne