Galdniecības nozares SIA "SIMRA" ražošanas procesa uzlabošanas pasākumi un iespējas Kuldīgā - Budrecka, Līga (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Galdniecības nozares SIA „Simra” ražošanas procesa uzlabošanas pasākumi un iespējas Kuldīgā”. Bakalaura darba autore: Līga Budrecka. Bakalaura darba mērķis: pētīt ražošanas procesa un stratēģiskās vadības teorētiskās atziņas uzņēmējdarbībā, analizēt SIA „Simra” darbību, un noteikt galdniecības nozares uzņēmuma attīstības iespējas Kuldīgas pilsētā. Lai sasniegtu noteikto mērķi, tiek izvirzīti šādi uzdevumi: 1.Pētīt uzņēmējdarbības ražošanas un stratēģiskās vadības jēdzienu skaidrojošus teorētiskos aspektus. 2.Raksturot galdniecības nozares uzņēmuma - SIA „Simra” darbību. 3.Pētīt SIA “Simra” darbības iekšējās un ārējās vides elementus. 4.Veikt SIA “Simra” finansiālās situācijas analīzi. 5.Apkopot secinājumus un izvirzīt priekšlikumus SIA “Simra” turpmākas darbības pilnveidošanai Kuldīgā. Bakalaura darbā izmantotas teorētiskās, empīriskās, tirgus izpētes, aptaujas (ar anketas palīdzību), datu vākšanas, apkopošanas un analīzes metodes. Darbs sastāv no 3 nodaļām un 12 apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā analizēta uzņēmējdarbības teorētiskie aspekti – ražošanas jēdziens un uzņēmuma stratēģija, ārējās un iekšējās vides galvenie elementi, stratēģiskās plānošanas nepieciešamība. Otrajā nodaļā tiek analizēti uzņēmuma darbības veidi, iekšējās vides modelis, produkcijas un cenu politikas raksturojums, finansiālās darbības analīze. Trešajā nodaļā tiek izvērtēta uzņēmuma darbības vide un perspektīvas galdniecības nozares uzlabošanai – analizēta ārējās vides ietekme uz uzņēmuma darbību, izvērtēti uzņēmuma pamatdarbības procesi, mijiedarbības principi ar klientiem izpēte – veicot anketēšanu un stratēģiskās darbības pilnveidošanas pasākumi. Apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Bakalaura darba teorētiskais pētījums galvenokārt balstās uz Caunes J., Dzedona A., Beļčikova J., Praudes V., Foranda I., un citu autoru un informācijas avotu analīzes. Bakalaura darbs sastāv no ievada, darba pamatdaļas 3 nodaļām un 12 apakšnodaļām, 14 secinājumiem un 11 priekšlikumiem, izmantotās literatūras avotu saraksta un 9 pielikumiem. Darbā ievietoti 33 attēli un 6 tabulas. Bakalaura darba apjoms ir 64 lpp. Atslēgas vārdi: kokapstrāde, ražošana, konkurētspēja, stratēģija, pilnveidošana.

The theme of the Bachelor thesis: “Measures and options to improve the production process of the joinery company “Simra”Ltd.” Author of the Bachelor thesis: Līga Budrecka. The aim of the Bachelor thesis: to explore theoretical principles of strategic business management of manufacturing process, analyze the work of “Simra” Ltd., define the potential development of joinery business in Kuldiga. The main objectives: 1.Explore the theoretical principles of manufacturing process and strategic business management . 2.Characterize the work of the joinery company “Simra”Ltd. 3.Explore the internal and external elements of operation of “Simra”Ltd. 4.Analyze the financial state of “Simra”Ltd. 5.Summarize the conclusions and make suggestions for further development of the joinery company “Simra”Ltd. Following research methods have been applied: theoretical; empirical, analysis of market research; questioning; collecting, processing and compilation of data. The thesis consists of 3 chapters and 12 subchapters. The first chapter explores theoretical principles of entrepreneurship- production, business strategy, internal and external elements of operation, the necessity of strategic planning. The second chapter analyzes the variety of company operation, the operating environment, the production and price policy, provides the financial analysis of the company. The third chapter describes the operational environment of the company and explores the potential development of joinery business in Kuldiga. It also analyzes the influence of external conditions and evaluates the process of main activities of the company. It also deals with processes of interaction with customers based on the data acquired by the method of questioning. The conclusions have been drawn and suggestions for further development have been made. The theoretical part of the thesis is mainly based on works of following authors: J.Caune, J. Dzedons, A. Beļčikovs, J. Praude, I. Forands and others. The Bachelor thesis consists of the main part of the thesis that includes 3 chapters and 12 subchapters, 14 conclusions, 11 suggestions, the list of literary sources, and 9 appendixes. It also includes 33 picture and 6 tables. The Bachelor thesis altogether consists of 64 pages. Key words: woodworking, production, competitiveness, strategy, development
Measures and options to improve the production process of the joinery company "Simra" Ltd.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Kokapstrāde; Ražošana; Konkurētspēja; Stratēģija; Pilnveidošana