Mākslīgā intelekta izmantošana runas atpazīšanā - Stabulniece, Agnese (Latvijas Universitāte, 2018)
Dokuments satur Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes bakalaura darbu “Mākslīgā intelekta izmantošana runas atpazīšanā”. Bakalaura darbs apraksta automātiskas runas atpazīšanas problēmas. Darbā tiek analizēti un salīdzināti dažādi automātiskas runas atpazīšanas rīki. Darba mērķis ir izprast runas atpazīšanas problēmas un mākslīgā intelekta izmantošanu problēmu risināšanā. Lai veiksmīgi sasniegtu darba mērķi tika izvirzīti šādi uzdevumi: 1. Noskaidrot runas atpazīšanas vēsturi ° 2. Atrast un analizēt galvenās runas atpazīšanas problēmas 3. Noskaidrot veidus, kā tiek risinātas runas atpazīšanas problēmas 4. Izveidot nelielu runas atpazīšanas lietotni, lai praktiski saprastu, kā darbojas runas atpazīšana.

Artificial intelligence usage for speech recognition The document contains the bachelor thesis " Artificial intelligence usage for speech recognition" at the Faculty of Computer Science of the University of Latvia. Bachelor thesis describes automatic speech recognition problems. The work analyzes and compares various automatic speech recognition tools. The aim of the work is to understand the problem of speech recognition and the use of artificial intelligence in problem solving. In order to successfully achieve the goal of the work, the following tasks were set: 1. Find out the speech recognition history 2. Find and analyze key speech recognition issues 3. Identify ways of addressing speech recognition problems 4. Create a small speech recognition application to understand how speech recognition works
Artificial intelligence usage for speech recognition
Keywords: Datorzinātne; Mākslīgais intelekts; runas atpazīšana; neironu tīkli; Tensorflow