PFS pielāgošana dažādu klientu prasībām - Muldere, Beāte (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbā tiek salīdzinātas divas pieejas standartizēta produkta ieviešanai un uzturēšanai: ● Produkta versijas pielāgošana visiem klientiem, ● Individuāli katram klientam izveidota un uzturēta versija. Autors detalizēti aplūko katru pieeju un izvērtē tās ieguvumus un trūkumus. Aplūkotās pieejas tiks skatītas reālas sistēmas Pensiju fonda sistēma (PFS) kontekstā. Pašreiz PFS lieto divi pensiju fondi Latvijā. Bakalaura darba izstrādes laikā autors ir projekta dalībnieks PFS ieviešanai trešajam pensiju fondam Latvijā.

The paper compares two implementation and maintenance approaches of a standardized product: ● Customizing the product version for all customers, ● A version created and maintained individually for each client. The author views each approach in detail and evaluates its advantages and disadvantages. Approaches considered will be viewed in context of a real system Pension Fund System (PFS). Currently, PFS is used by two pension funds in Latvia. During the development of the bachelor's thesis, the author is a project participant for the introduction of PFS for the third pension fund in Latvia.
Adjusting PFS to meet different customer requirements
Keywords: Datorzinātne; PFS pielāgošana dažādu klientu prasībām; Produkta versiju pielāgošana visiem klientiem; Individuāli katram klientam izveidota versija; Pensiju fondu sistēma