Dzimumnoziegumu kvalifikācija un tās īpatnības - Stirna, Inta (Latvijas Universitāte, 2012)
Vairākus gadu tūkstošus pasaulē aktuāla problēma ir tikumības un dzimumneaizskaramības saglabāšana. Gadījumos, kad tiek apdraudēta personas tikumība, dzimumbrīvība vai dzimumneaizskaramība, ir nepieciešama valsts iejaukšanās, sodot likumpārkāpēju par citu personu tiesību aizskārumu. Šā maģistra darba galvenais mērķis ir analizēt pamatproblēmas, kas saistītas ar dzimumnoziegumu kvalifikāciju. Iztrādājot šo darbu autore iepazinās gan ar likumdevēja pieļautām kļūdām, gan ar praksē izveidojušām problēmām. Veicot šo izpēti, autore guva priekšstatu par nepieciešamajiem uzlabojumiem un grozījumiem šobrīd spēkā esošajā Krimināllikumā. Autore tāpat vērtēja, vai Latvijā kā demokrātiskā un tiesiskā valstī tiek ievērotas cilvēktiesības un krimināltiesību principi.

For many thousands of years morality and sexual inviolability still remains an actual problem. Legal protection by the state is required when the persons morality, sexual inviolability or independence is threatened from the others. Every offender must be punished in case of violation of person’s rights. The main objective of this master’s work is the analysis of basic problems, connected with qualification of sexual crimes. During the work author became aware of errors from legislation as well as practical problems of law implementation. In this survey author has got the conception about the necessary improvements and alterations of current criminal legislation. Also author evaluated how the human rights an principles of criminal law are taken into account in Latvia as a country of democracy and law based state.
Qualification of sex crimes and its characteristics
Keywords: Juridiskā zinātne