Ar kompozītmateriāliem pastiprinātu betona kolonnu mehāniskā uzvedība spiedē - Zīle, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2010)
Ar kompozītmateriāliem pastiprinātu betona kolonnu mehāniskā uzvedība spiedē Anotācija Betona konstrukciju mehāniskā uzvedība ir izteikti nelineāra un sarežģīta. Šajā promocijas darbā ir pētīta ar kompozītmateriāliem pastiprinātu apaļu betona kolonnu mehāniskā uzvedība Analizētas pastiprināta betona deformatīvās īpašības. Deformatīvajām īpašībām ir būtiska ietekme uz pastiprināta betona nestspēju. Deformāciju lielums nosaka pastiprinošo spiedienu un līdz ar to arī betona stiprību. Ir analizēta pastiprinājuma priekšspriegojuma ietekme uz pastiprināta betona mehānisko uzvedību. Priekšspriegojums aizkavē betona plaisāšanu. Ir pētīta pastiprināta betona kolonnu noturība spiedē. Noteikts, kādam ir jābūt kolonnas slaidumam (divkārša kolonnas garuma attiecība pret rādiusu), lai pastiprinājums būtu efektīvs.

Compressive behavior of concrete columns confined by composite materials Abstract Concrete structures exhibit strongly nonlinear and complex mechanical behavior. The present thesis deals with the investigation of the mechanical behavior of FRP-confined round concrete columns. The deformational characteristics of the confined concrete are analyzed. The deformational characteristics have a significant influence on the load resistance. The amount of the deformations determines the confining pressure and thereby the concrete strength. The effect of the confinement pre-tensioning on the stress-strain response of confined concrete was analyzed. The presence of the pre-stress in the confinement delays the internal cracking of the concrete. The stability of confined concrete columns was analyzed to determine the column slenderness (double length to radius ratio) at which the confinement is effective.
Compressive behavior of concrete columns confined by composite materials
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Fizika, astronomija un mehānika; Fizika; Fizika, materiālzinātne, matemātika un statistika