Apmācības iespējas Valsts probācijas dienestā darbiniekiem un ieteikumi tās uzlabošanai - Bulatčika, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „Apmācības iespējas Valsts Probācijas dienestā darbiniekiem un ieteikumi tās uzlabošanai.” Darba mērķis ir Valsts Probācijas dienesta darbinieku apmācības iespējas izpēte un noteikt iespējas tās pilnveidošanas iespējas. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām. Pirmajā nodaļā ir apskatīts apmācības jēdziens un būtība, apmācības veidi un metodes. Otrajā nodaļā ir aprakstīts personāla apmācības kvalitātes un efektivitātes novērtēšana, apmācības efektivitātes novērtēšanas modeļi, apmācības efektivitātes novērtēšanas līmeņi, personāla apmācības efektivitātes novērtēšanas metodes un kritēriji. Darba trešajā nodaļā autore apraksta Valsts Probācijas dienesta, Pētījumu un mācību nodaļas darbību. Ceturtajā nodaļā tiek veikta darbinieku un vadītāju anketas analīze, kā arī atklāti personāla apmācības plusi un mīnusi. Darba nobeigumā tiek doti priekšlikumi Valsts Probācijas dienesta apmācības sistēmas pilnveidošanai. Darbs sastāv no 76 lappusēm, 26 attēliem, 2 tabulām un 6 pielikumiem. Atslēgvārdi: apmācības, iemaņas, novērtēšana, apmācības metodes, apmācības veidi.

Theme of the master`s paper is “Training opportunities for State Probation Service staff and recommendation for its improvement.” The aim of the paper is training of the State Probation Service staff possibility research and to determination of possibilities their improvement possibilities. The master’s paper is divided in four parts. In the first part is described training concept and essence, training kinds and methods. The second part is about staff training quality and efficiency definition, training efficiency definition models, training efficiency definition levels, staff training efficiency definition methods and criteria. In paper third part author describes State Probation Service, investigation and training department activities. In fourth part was produced of staff and chief questionnaires, as well as defined the advantages and disadvantages of staff training. In the end of the paper there are given proposals for improving State Probation Service trainings. The paper consists of 76 pages, 26 tables, 2 pictures and 6 appendixes. Keywords: training, skills, definition, training methods, training kinds.
Training opportunities at state probation service staff and recommendation for its improvement
Keywords: Vadībzinātne