Ārzonu finanšu centru loma globālajā ekonomikā - Puzdraņs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „Ārzonu finanšu centru loma globālajā ekonomikā”. Bakalaura darba mērķis novērtēt ir ārzonu finanšu centra attīstības iespējas Latvijā, ņemot vērā to lomu globālajā ekonomikā. Bakalaura darba trijās nodaļās secīgi tiek izanalizēta ārzonu finanšu centru vēsturiskā veidošanās un attīstības faktori, aplūkotas ārzonu finanšu centru lomas un funkcijas uz konkrētu piemēru pamata, pētīta ietekme uz ne-arzonas valstu ekonomiku pasaulē un vērtētas jaunākās tendences ne-ārzonas un ārzonas jurisdikciju attiecībās. Turklāt tiek identificēta Latvijas ekonomikas saikne ar ārzonu finanšu centriem un izvērtētas Latvijas kā finanšu centra perspektīvas. Atslēgas vārdi: Ārzonu finanšu centrs (ĀFC), ārzona, izvairīšanās no nodokļiem, nelegālās naudas plūsmas, finanšu slepenība

Bachelor’s thesis: „The role of offshore financial centres in global economy”. Bachelor’s thesis aims to evaluate the possibility of developing offshore financial centre in Latvia given their role in the global economy. In three consecutive sections of the Bachelor’s thesis author analizes offshore financial centre historical formation and development factors, discusses the role nad functions of financial centres based on concrete examples, studies offshore financial centre impact on the onshore economies and assesses recent trends in onshore and offshore zone relations. Moreover, author also identifies Latvian economy links to offshore financial centres and evaluates Latvia’s perspective of becoming a financial centre. Keywords: Offhore Financial Centre (OFC), tax heavens, tax evasion, ilicit capital flows, financial secrecy
The Role of Offshore Financial Centres in Global Economy
Keywords: Ekonomika