Uzņēmuma X kredītspējas novērtēšana - Belostropova, Uļjana (Latvijas Universitāte, 2012)
Darba temats ir uzņēmuma X kredītspējas novērtēšana. Darba būtība ir kredītspējas novērtēšanas metožu pielietošana uzņēmuma X kredītspējas analīzē. Darba mērķis ir novērtēt uzņēmuma X kredītspēju un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma kredītspējas uzlabošanai. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba 1. nodaļā autore teorētiski pamato kredītspējas novērtēšanas nozīmi un metodes. 2. nodaļā autore veic uzņēmuma X kredītspējas analīzi. 3. nodaļā darba autore apkopo iegūtos rezultātus un izdara priekšlikumus uzņēmuma X kredītspējas uzlabošanai. Darba rezultātā autore izdara sekojošus secinājumus par uzņēmuma X kredītspēju: 1.2011. gadā 89% aktīvu tika finansēti ar īstermiņa saistībām. 2.Pakalpojumu sniegšanas izmaksu īpatsvars neto apgrozījumā palielinās, savukārt peļņas īpatsvars neto apgrozījumā samazinās. 3.Pastāv maksātnespējas varbūtība. Atslēgas vārdi: kredītspēja, kredītspējas novērtēšana, finanšu analīze, finanšu koeficienti, statistiskie modeļi, kredītattiecības

Work subject is Evaluation of Creditworthiness of Company X. Work is about the assessment of creditworthiness of Company X applying methods of creditworthiness analysis. The goal of work is to evaluate the creditworthiness of Company X and develop proposals for improvements. Work consists of 3 chapters. Importance and methods of assessment of creditworthiness are described in Chapter 1. Creditworthiness analysis of Company X is described in Chapter 2. In Chapter 3 author summarizes the results and makes proposals to improvements. Author made following conclusions of the creditworthiness of Company X: 1.In 2011, 89% of all assets were funded with short-term obligations. 2.The proportion of main business costs in net turnover increased, but proportion of profit in net turnover declined. 3.Parameters of profitability declined. Key words: creditworthiness, evaluation of creditworthiness, financial analysis, financial parameters, statistical models, credit relations
Evaluation of Creditstanding of Company X
Keywords: Ekonomika