Nabadzība pasaulē un ANO rekomendācijas tās apkarošanai - Bulatčika, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2010)
Anastasija Bulatčika – Nabadzība pasaulē un ANO rekomendācijas tās apkarošanai. Nabadzība ir ļoti aktuāla problēma pasaulē. Vienmēr pastāvēja, ir un pastāvēs nabadzīgo iedzīvotāju kopas. Nabadzība ir sastopama, visos reģionos un visas valstīs, vienīgi, kas atšķirīgs katrā valstī ir veidi, kā katra valsts mēra nabadzību, kāds ir nabadzības dziļums un kādas ir nabadzības sekas. Nabadzība ir problēma, ko nevar iznīdēt vai vienkārši apturēt, to var centies samazināt un cīnīties, lai ierobežotu nabadzīgo cilvēku skaitu palielinājumu nākotnē. Diplomdarba mērķis ir sniegt ieskatu nabadzības teorētiskajos aspektos, izanalizēt nabadzību pasaulē, izpētīt ANO Tūkstošgades plānu un nabadzību ASV. Diplomdarba apjoms ir 73 lapaspuses. Darbā izmantoti 28 attēli un 2 tabulas. Darba uzrakstīšanai izmantoti 28 literatūras avoti. Diplomdarbs sastāv no ievada, 3 nodaļām un diplomdarba nobeiguma autors sniedz darba gaitā radušos secinājumus. Diplomdarba atslēgvārdi: ANO, nabadzība, Tūkstošgades plāns, 2009. gada Ziņojums par Tūkstošgades attīstības mērķiem, nabadzība ASV un cīņa ar to.

Anastasia Bulatchick - Poverty in the world and UN recommendations to fight it. Poverty is the very actual problem in the world. Always was, is and will be groups of the poor populations. Poverty exist in all regions and in all states, only what is different in each kinds of state, that each drag plague poverty, what is profundity of poverty and what is poverty crop rotations. Poverty is problem, which can not exterminate or to stop, this can trying to diminish and to fight, let limit in the future of amounts of increases of the poor people. The Diploma thesis purpose is to give looks of theoretical aspects, to analyze poverty in the world, to investigate the UNO Millennium plans and the USA poverties. The Diploma thesis volume is 73 pages. In the diploma thesis used 28 images and 2 tables. In the diploma thesis are used 28 literature springs. The diploma thesis stands from introduction, 3 departments and a diploma thesis completion author gives conclusions. Diploma thesis keywords: UNO, poverty, Millennium plan, The Development goals report 2009, poverty the USA and fight with it.
Poverty in the world and UN recommendations its fight
Keywords: Ekonomika