Tūrisma biznesa loma ekonomikā un attīstības iespējas Latvijā - Stepanova, Zane (Latvijas Universitāte, 2018)
Tūrisma nozare pēdējos gados ir piedzīvojusi nozīmīgas pārmaiņas. Mainoties ekonomiskai situācijai pasaulē, tehnoloģiju attīstībai un informācijas pieejamībai, mainās tūristu ceļošanas paradumi un prasības. Līdz ar to nemitīgi jāmainās tūrisma nozarei kā produkcijas un pakalpojumu sniedzējai. Kā viena no Latvijas prioritātēm tiek izvirzīta tūrisma potenciāla izmantošana, kuru veiksmīgi attīstot iespējams palielināt tūrisma kā nozares devumu valsts ekonomikā, uzlabojot ekonomisko situāciju valstī, tādā veidā palielinot nodarbinātību un sabiedrības dzīvi kopumā. Darba mērķis ir veikt tūrisma biznesa nozīmības novērtējumu Latvijas ekonomikā un identificēt nozares ietekmējošos faktorus, izvirzīt iespējamos priekšlikumus veiksmīgai tūrisma nozares attīstībai.

In recent years, the tourism industry has changed significantly. Taking into account the changing economic situation in the world, technological development and access to information, tourists traveling habits and requirements change too. Consequently, the tourism industry needs to be constantly changed as a provider of products and services. One of the priorities of Latvia is the use of tourism potential, whose successful development can increase the contribution of tourism as an industry as a state economy, improve the economic situation in the country, that way increasing employment and social life in general. The aim of the work is to evaluate the importance of tourism business in the Latvian economy and to identify the factors influencing the sector, to propose possible proposals for the successful development of the tourism industry.
The role of tourism business in economy and development opportunities in Latvia
Keywords: Ekonomika; tūrisms; tūrisma nozare; tūrisma eksports; tūrisma ekonomiskie rādītāji; tūrisma attīstība