"Labticīga ieguvēja aizsardzība" - Zvejniece, Baiba (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Labticīga ieguvēja aizsardzība” sniedz ieskatu pašreizējā normatīvo tiesību aktu regulējumā un norāda uz tā problemātiku labticīga ieguvēja institūta jomā. Darba mērķis ir izpētīt un analizēt tiesisko regulējumu, tiesu prakses atziņas saistībā ar labticīgo ieguvēju un šī institūta ietekmi uz civiltiesisko apgrozību. Autore darba izstrādē izvērtē labticīga ieguvēja aizsardzības pamatotību Latvijas Republikas judikatūrā, pastiprināti pievēršot uzmanību uz apstākļiem, kas varētu liecināt par ieguvēja ļaunticību. Darba rezultātā autore izstrādā labticīga ieguvēja definīcijas redakciju, sniedz priekšlikumus taisnīgākai materiālo tiesību normu piemērošanai, izvērtē ieguvēja labticību, akcentu liekot uz apstākļiem, kas varētu liecināt par ieguvēja ļaunticību, izstrādājot shēmu, kas palīdzētu tiesām identificēt ļaunticīgu ieguvēju. Atslēgvārdi: Labticīgs ieguvējs, Civillikums, civiltiesiskā apgrozība, labticības prezumpcija, īpašums.

Bachelor’s Thesis “The protection of an acquirer in good faith” provides an insight on the current regulation and laws, pointing out the problem-issues of the acquirer in good faith. The aim of the research is to evaluate and analyse the regulation, the judicial practice of the acquirer in good faith, also the influence of the good faith acquirer to the circulation of private law. The author researches and valuates the protection of acquirer in good faith in legislative of Republic of Latvia, pointing out the conditions that might attest to acquirers’ bad faith. In the conclusion of the research, the author develops a new definition of good faith acquirer, makes suggestions for more suitable application of acquirer in good faith, and evaluates the good faith by establishing a scheme that helps to indicate those circumstances that might attest to acquirers’ bad faith. Keywords: Acquirer in good faith, the Civil law, the circulation of private law, presumption of good faith, the property.
Bakalaura darbs
Keywords: Juridiskā zinātne