Nimesila apites īpatsvars Mēness aptiekā Aizkrauklē - Novikova, Olga (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī bakalaura darba temats ir „ Nimesila aprites īpatsvars Mēness aptiekā – Aizkrauklē „ . Bakalaura darba mērķis ir, apskatīt nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu grupas, un tuvāk iepazīties ar Nimesilu, un parādīt cik pieprasīts ir Nimesils salidzinoši ar citiem recepšu un bezrecepšu NPL „ Mēness aptiekā „ Aizkrauklē. Darbs sastāv no divām pamatdaļām :Literatūras apskats (tika apskatīta visa nesteroīdo pretiekaisumu līdzekļu grupa, un plašāk tika apskatīts preparāts Nimesils) un pētijums par Nimesila receptem ( tika skaitītas Nimesila, Diclofenaka, Airtala un Meloksikāma receptes. Kā arī tika apskatīti bezrecepšu medikamentu ( Ibuprofēna, Ibumetīna, Aspirīna un Paracetamola ) pārdošana. Apkopojot rezultātus, apstiprinājās fakts, ka bezrecepšu medikamenti ir vairāk pieprasītākie, jo tie ir lētākie un reklāmējamie.Tomēr skatoties no recepšu medikamentu puses, mēs redzam ka Nimesils un Diclofenāks ir arī populāri medikamenti.Bet tiem NPL kuriem cenas ir lielākas, māzāk pieprasīti.

The topic of the bachelor work is " Turnover of Nimesil in community pharmacy Meness in Aizkraukle " . The aim of the bachelor work is to look non – steroidal anti – inflammatory drug group and " Nimesil " in particular, and assess the demand for it in comparison to other prescription and NSAID offered in " Meness drugstore " in Aizkraukle. The work consists of two parts : Literature review (assesses non – steroidal anti – inflammatory drug group, focusing more closely on Nimesil) and " Nimesil " prescription research ( involves obtaining the number of " Nimesil " , "Diclofenac " , " Airtal " and " Meloxicam " prescriptions received and information regarding sales volumes of non - prescription drugs, such as " Ibumetin " , " Ibuprofen " , " Aspirin " and " Paracetamol ").The results prove the assumption that non – prescription drugs are demanded the most, due to lower price and being more extensively advertised. Concerning prescription drugs, it proves that " Nimesil " and " Diclofenac " are popular as well,the price factor applies – the more expensive, the less demanded.
Turnover of Nimesil in community pharmacy Meness in Aizkraukle
Keywords: Farmācija