Tīmekļa lietotāja peles darbību reģistrēšanas rīka izstrāde, izmantojot WebSocket protokolu - Paegle, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā tiek pētīta iespēja izstrādāt pēc iespējas efektīvāku tīmekļa lietotāju peles darbību reģistrēšanas rīku, kas patērētu iespējami mazāk servera, tīkla un klienta puses resursus. Kā arī tiek projektēts rīks un veidots tā prototips. Izstrādājamais rīks kalpos par pamata komponenti tīmekļa lietotāja peles darbību reģistrēšanas, analizēšanas un vietnes lietojamības novērtēšanas sistēmā. Rīku varēs lietot jebkurā tīmekļa vietnes lapā, iekļaujot tajā īsu JavaScript kodu, kas nodrošinās lapas apmeklētāja peles klikšķu un kursora pārvietošanās koordināšu reģistrēšanu un nosūtīšanu uz datu glabātuvi vēlākai apstrādei un analīzei. Rīka ievākto datu pārsūtīšanai ir izvēlēts izmantot WebSocket protokolu ierastā HTTP protokola vietā. WebSocket protokola izvēle tiek pamatota ar datu pārsūtīšanas slāņa atvieglošanu, kas uzlabos sistēmas ātrdarbību un samazinās sistēmas uzturēšanas izmaksas, ietaupot nepieciešamos procesora un operatīvās atmiņas resursus.

The aim of the bachelor thesis is to develop – make a project and a prototype – web user's mouse activity recording tool as efficient as possible so it could operate in a real environment by consuming server, network and client side's resources as little as possible. The proposed tool will serve as a basic component for a web user's mouse activity analysis and website usability evaluation system. The tool can be used in any website by adding a short JavaScript code that will provide a recording of visitor's mouse clicks, cursor movements and will send the information to the data storage for later processing and analysis. For the transfer of tool's recorded data WebSocket protocol is selected instead of the usual HTTP protocol. The selection of WebSocket protocol is based on the opportunity to relieve the data transfer layer by saving the necessary capacity of processor and RAM.
Developement of web user’s mouse activity recording tool using WebSocket protocol
Keywords: Datorzinātne