Kubisko splainu reprezentācijas un to izmantošana - Raģe, Māra (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbā tiek apskatīts Ermita splains, kubisko splainu reprezentācijas caur pirmo un otro atvasinājumu, ar pilno matricu un integrālais splains pirmā un otrā veida robežnosacījumu gadījumā. Splaini tiek salīdzināti un pētīti ar matemātikas programmu paketi Maple 9.5.

The Thesis covers the analysis and comparison of the following splines: Ermit spline, representation of cubic splines through 1st and 2nd derivatives as well as full matrix, and integral spline in case of 1st and 2nd kind boundaries. Splines are being compared and studies with the help of mathematical software package Maple 9.5.
Representations of cubic splines and their applications
Keywords: Matemātika