Ieguldījumu Fondi Latvijā - Djomins, Sergejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēmas izvēle ir "Ieguldījumu Fondi Latvijā" un tā ir aktuāla, jo Latvijas iedzīvotajiem ir pārāk maz informācijas un zināšanu par peļņas gūšanas iespējām no vērtspapīriem. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt ieguldījumu fondus Latvijā, ieguldīšanas un peļņas saņemšanas iespējas, un izstrādāt priekšlikumus par efektīvākām ieguldīšanas iespējām. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām: •pirmajā ir izpētīts ieguldījumu fondu teorētiskie aspekti; •otrajā tiek analīzēts ieguldījumu fondu riski un to analīzes veidi; •trešajā ir analizēti Latvijā piedāvātie ieguldījumu fondi un veikta to salīdzināšana. Galvenie pētījuma rezultāti ir Latvijas Centrālā depozitārijā publicēto ieguldījumu fondu ienesīguma analīze, kā arī ienesīgāko fondu sīkāka analīze un salīdzinājums. Atslēgvārdi: vērtspapīri, ieguldījumu fondi, tirgus dalībnieki, fondu ienesīgums, fondu riski, fondu izmaksas.

Bachelor's theme is "Investment Funds Latvia" and it is up to date, as Latvian citizens have too little information and knowledge about the profit opportunities of the securities. Bachelor's work is explore the Latvian investment funds, investment and profit opportunities for receiving and develop proposals for efficient investment opportunities.Bachelor's thesis consists of three parts: • the first is explored in the theoretical aspects of the investment fund; • the second is to analyze the risks of investment funds and the types of analysis; • the third analyzes the Latvian offered investment funds and made the comparison. The main results of the study are published in the Latvian Central Depository Trust Fund profitability analysis, as well as the most profitable fund further analysis and comparison. Keywords: securities, investment funds, traders, fund returns, fund risks, the cost of funds
Investment Funds Latvia
Keywords: Ekonomika