Personīgo zināšanu pārvaldības iespējas ar mobilā telefona lietotnes palīdzību - Pohodņevs, Fjodors (Latvijas Universitāte, 2018)
Pasaule ir ļoti sarežģīti aptverama un izzināma vieta. Ikdienā cilvēki uztver ļoti daudz informācijas, kas netiek organizēta. Personīgo zināšānu pārvaldība palīdz saprast, kas ir svarīgs, pārvietot informāciju un organizēt to, lai tiktu galā ar problēmām, kas izveidojas, prasot risinājumu. Darbā tiek apskatītas esošās pieejas – modeļi, sistēmas. Lai risinātu šo problēmu, tiek apskatīts veids, kā izstrādāt Android telefonu lietotni, kas izmantojot personības testu, nosaka ar personību saistītos atslēgvārdus, lai iegūt datus no kāda avota un izmanto NLP metodes, lai pakārtotu informāciju, kas palīdzētu iegūt konkrētam indivīdam būtisku informāciju.

The world is a very complicated place. Every day people perceive a lot of information that is not organized. Managing your personal knowledge helps you understand what is important, move information and organize it to deal with the challenges. The thesis deals with existing approaches - models, systems. To address this problem, it is researched on how to design an Android phone app, that could use personality test to determinate personality type and its associated keywords, and use NLP methods to organize information, so that particular individual could acquire relevant information.
Personal knowledge management usability using mobile phone application
Keywords: Datorzinātne; Android; personīgā zināšānu pārvaldība; NLP; MBTI