Uzņēmuma SIA "Blue Mountain Peat" finanšu analīze un novērtēšana - Kozireva, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir "Uzņēmuma SIA „Blue Mountain Peat” finanšu analīze un novērtēšana". Darbā aprakstīta finanšu analīzes loma uzņēmējdarbības attīstībā. Tēma tika izvēlēta, lai izpētītu finanšu analīzi gan kā vienu no vadīšanas funkcijām, gan arī kā noteiktas domāšanas sistēmu, kurai nepieciešama attiecīga informācijas bāze, tā kā finanšu analīze ir nozīmīga finanšu vadības un audita sastāvdaļa. Darba mērķis ir izvērtēt SIA ‘Blue Mountain Peat’ finanšu rezultātus, pielietojot dažādus finanšu analīzes modeļos, veicot rādītāju aprēķinus, lai izstrādātu ieteikumus uzņēmuma finanšu stāvokļa uzlabošanai. Darba teorētiskajā daļā tika izpētīta speciālā literatūra, finanšu analīzes metodes un rādītāju aprēķināšanas metodes, savukārt, darba praktiskajā daļā tiek dots konkrētā uzņēmuma vispārējais raksturojums, uzņēmuma finanšu pārskatu salīdzinošā analīze, uz reālu skaitļu bāzes, tiek aprēķināti finanšu analīzes veikšanai nepieciešamie rādītāji. Gan dinamiski, gan strukturāli tiek izvērtēts uzņēmuma finansiālais stāvoklis, veikta finanšu rādītāju analīze, ar kuras palīdzību jau konkrētāk tiek spriests par uzņēmuma maksātspēju, finansiālo stabilitāti, aktīvu izmantošanas intensitāti, kā arī par panākumiem peļņas gūšanā, ko parāda uzņēmuma rentabilitātes rādītāji. Visbeidzot darbā tiek izvērtēta uzņēmuma maksātspēja, pielietojot bankrota prognozēšanas modeļus. Diplomdarba nobeigumā tiek izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlkumi uzņēmuma finansiālās darbības uzlabošanai. Darbs satur: 77 lpp., 23 tabulas, 6 attēli, 4 pielikumi. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātnespēja

ANATATION The subject of this graduation work is Valuation and financial analysis of Blue Mountain Peat enterprice. The work reviews importance of financial analysis in business. This subject was chosen to research financial analysis as one of administrative functions, as well as a certain way of thinking which requires specific information, because financial analysis is a very important part of financial administration and auditing process. The work’s aim is to appraise Blue Mountain Peat enterprice financial results using different types of financial analysis and calculating indexes, and as a result of these researches, to make suggestions about how to improve the financial state of the company. The theoretical part of the work consists of the research of special literature, different types of financial analysis and index calculations. The practical part of the work consists of the general characteristics of the specific company and the comparative summary of financial reviews. There are calculations made from actual parameters, as a result indexes necessary for financial analysis are obtained. The financial state of the company is appraised in structural, as well as dynamical way; analysis of financial indexes has been made. On this basis in more specific terms company’s solvency, financial stability and intensity of using assets and progress in profit (what is an outcome of indicator of profitability) is discussed. Finally, solvency has been evaluated, using bankruptcy prognosticating tools. In deduction of the work conclusions are carried out. Proposals to improve financial activities are made. Work consists of: 77 pages, 23 tables, 6 image and 4 appendixes. Key words: financial analysis, liquidity, profitability, insolvency.
Valuation and financial analysis of ,,Blue Mountain Peat,, enterprise
Keywords: Ekonomika