Organizācijas kultūra un darbinieku uzvedības īpatnības Postpadomju telpā - Kapačs, Edmunds (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir Organizāciju uzvedība un darbinieku uzvedības īpatnības postpadomju telpā. Darba autors – Edmunds Kapačs Darba vadītāja - profesore Dr. oec. Ērika Šumilo. Bakalaura darba mērķis ir uzzināt un izpētīt uzvedības īpatnības darbinieku vidū organizācijā post-padomju valstī. Par uzvedību uzņēmumā tiek aptaujāti respondenti, kas strādā uzņēmumā un veikta arī ekspertintervija ar veikala nodaļas vadītāju. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā autors apskata organizācijas kultūras un darbinieku uzvedības īpatnības teoriju. Otrajā nodaļā apskatītas organizācijas kultūras un darbinieku uzvedības īpatnības post-padomju telpā. Savukārt trešajā nodaļā apkopoti reāli fakti, kas iegūti no anketēšanas un ekspertintervijas un veikta iegūto datu analīze. Rezultātā bakalaura darba autors izdara secinājumus. Bakalaura darbs sastāv no 72 lpp., tajā skaitā 25 attēli, 6 tabulas un 1 pielikums. Atslēgvārdi: organizācija, kultūra, darbinieki, uzvedība, post, padomju, dimensijas, vērtības.

The title of this bachelor’s thesis is Organizational culture and employee behavior in the Post Soviet space. Author of this thesis – Edmunds Kapačs. The supervisor of the thesis – Professor, PhD. Ērika Šumilo. The goal of the thesis is to find out and analyze the peculiarities in behavior among employees in an organization in a Post Soviet country. Questioners were given to employees who work in an organization regarding organizational behavior and an expert working as a manager was also interviewed. The bachelor’s thesis consists of three chapters. In the first chapter the author researches organizational cultures and employee behavior theories. In the second chapter organizational cultures and employee behavioral peculiarities in the Post Soviet space are researched. But in the third chapter real facts that came from the questioners and the interview with an expert are gathered and an analysis of the received data is done. In the end, the author of the thesis makes conclusions. The bachelor’s thesis consists of 72 pages, including 25 images, 6 tables and 1 annex. Keywords: Organization, culture, employee, behavior, post, soviet, dimension, values.
Organizational culture and employee behavior in the Post Soviet space
Keywords: Ekonomika; organizācija; kultūra; darbinieki; uzvedība; vērtības