SIA "BAREF" likviditātes izvērtējums salīdzinājumā ar konkurentu uzņēmumiem - Cemena, Laura (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbs ir veltīts aktuālai tēmai – uzņēmuma likviditātes noteikšanai un tās novērtēšanai salīdzinājumā ar tajā pašā nozarē iesaistītiem konkurentuzņēmumiem. Darba mērķis ir veikt SIA „BAREF” un četru tā konkurējošu uzņēmumu likviditātes rādītāju aprēķinus, izanalizēt tos un izstrādāt priekšlikumus SIA „BAREF” savas darbības uzlabošanai un konkurentspējas palielināšanai. Mērķa īstenošanai ir risināti sekojoši uzdevumi: 1.apskatīti dažādi uzņēmumu likviditātes rādītāji; 2.atsevišķi izanalizēti un salīdzināti ar starptautiskajiem standartiem SIA „BAREF” likviditātes rādītāji; 3.veikts četru nozarē darbojošos konkurentuzņēmumu likviditātes rādītāju novērtējums un salīdzinājums; 4.balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, izteikti priekšlikumi SIA „BAREF” likviditātes uzlabošanai un konkurētspējas palielināšanai. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem un izmantotās literatūras saraksta. Pirmajā, teorētiskajā daļā, aprakstīti dažādi finansu pārskati, to analīze un nozīme. Otrajā nodaļā aplūkota likviditāte, tās veidi un aprēķināšanas metodes. Trešajā, praktiskajā daļā, veikts uzņēmuma „BAREF” dažādu likviditātes rādītāju aprēķins un novērtējums. Ceturtā nodaļa satur konkurentfirmu likviditātes rādītāju aprēķinu un savstarpēju salīdzinājumu. Darbs ir izpildīts latviešu valodā, sastāv no 81 lapas, 37 tabulām, 19 formulām un 12 attēliem. Darbā ir izmantoti 26 avoti. Darbs varētu būt saistošs šīs nozares uzņēmumiem, kas meklē risinājumus savas likviditātes uzlabošanai.

The given work is devoted to the topic of current importance – the determination of company’s liquidity and the estimation of liquidity comparing several companies of the same branch. The purpose of this work is to make the calculation of liquidity of SIA „BAREF” and four its competitors, analyze them and work out suggestions for SIA „BAREF” for business improvement and increase of its competitive capacity. To gain the purpose the following tasks were solved: 1.different liquidity ratios of companies are considered; 2.liquidity ratios of SIA „BAREF” separately analyzed and compared with international standards; 3.estimation and comparison of liquidity ratios of four competitive companies operating in the same branch; 4.on the basis of received results, developed suggestions for business improvement and increase of its competitive capacity for SIA „BAREF”. Work consists of the introduction, four parts, conclusions and recommendations, and the list of used literature. In the first theoretical part different financial statements, their analysis and importance. The second part is based for liquidity, its types and calculation methods. In the third, practical part different types of liquidity of SIA „BAREF” are calculated and estimated. The fourth part contains the calculation of liquidity ratios of competing companies and their comparison. The work is written in Latvian language, and consists of 81 pages. There are 37 tables, 19 formulae and 12 figures in this work. 26 sources are used in this work. Work could be of interest for companies of this branch who are looking for solutions for improvement of their liquidity.
Liquidity evaluation of BAREF LLC in comparison to the industry competitors
Keywords: Ekonomika