Iedzīvotāju mobilitātes izpausmes Kārsavas pilsētā - Bleive, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Iedzīvotāju mobilitātes izpausmes Kārsavas pilsētā” mērķis ir izanalizēt migrācijas procesu Kārsavas pilsētā. Iedzīvotāju mobilitāte ir jēdziens, ar ko tiek apzīmēta personu kustība vai pārvietošanās. Bakalaura darbā tiek aplūkota galvenokārt iedzīvotāju mobilitāte un tai raksturīgākās iezīmes Kārsavas pilsētā. Darbs tiek strukturēts divās daļās – teorētiskās studijas un Kārsavas pilsētas iedzīvotāju mobilitātes analīze. Pētījumā tiek apskatīti un raksturoti iedzīvotāju saimnieciskie un sociālie faktori pilsētā. Kārsavas pilsētā iedzīvotāju mobilitātes raksturojošie dati tika iegūti, veicot iedzīvotāju anketēšanu Kārsavas pilsētā. Kārsavas pilsētas iedzīvotāju mobilitātes izpausmes tiek apskatītas kā iedzīvotāju ikdienas mobilitāte, kā arī kā starpvalstu migrācija. Atslēgas vārdi: Kārsavas pilsēta, iedzīvotāju mobilitāte, migrācija.

The Bachelor paper is titled „Population Mobility in Karsava Town”, is to analyse migration process in the town of Karsava. Population mobility is a term that denotes migration within a population. In this Bachelor’s paper mainly population mobility and its characteristic traits in Karsava town are touched upon and characterized. The paper is structered in two parts, namely, the theoretical study and the analysis of Karsava population mobility. Economic and social factors of population in the town are discussed. The data that characterize population mobility in Karsava town were gained carrying out a survey in Karsava town. The results were processed electronically, using Microsoft Excel. Such traits of Karsava population mobility as people’s everyday mobility and international migration are examined. Keywords: Karsava town, population mobility, migration
Population Mobility in Karsava Town
Keywords: Ģeogrāfija