Sistēmas integrācija ar Mākoņa pakalpojumiem - Urziks, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2009)
Mākoņa pakalpojumi ir mērogojamas, abstraktas infrastruktūras pūls, kas domāts gala lietotāju programmatūras mitināšanai. Šī ir samērā jauna un moderna pieeja, kura ar katru dienu kļūst aizvien populārāka. Šis darbs ir veltīts mākoņa pakalpojumu tehnoloģiju izpētei, to problēmu apskatei un iespējamu risinājumu mākoņa pakalpojumu drošības un uzticamības problēmām, izmantojot mākoņa pakalpojumu integrāciju ar ārējo sistēmu. Autors izvirza šis integrācijas realizācijas būtiskākas problēmas, un izskata tehnoloģijas, kas varētu tās atrisināt. Izmantojot apskatītas tehnoloģijas, autors izveido iespējamo integrācijas scenāriju, apskata tā priekšrocības un trūkumus, ka arī apraksta savu pieredzi ar piedāvāta scenārija realizāciju praksē. Atslēgvārdi: mākoņu pakalpojumi, tīmeklis, tīmekļa pakalpojumi, integrācija, autentifikācija, web 2.0

Cloud computing services are scalable, abstract infrastructure pool that is used for deploying end user applications and is billed by consumption. This is relatively new and progressive approach that day after day becomes more and more popular. This work is about investigating cloud computing as a technology, defining technology related problems, and trying to solve security and reliability concerns by integrating cloud computing services with external system. Author raises issues, which should be solved, when cloud computing integration with external system is being implemented, and reviews some technologies, that may provide a solution to raised issues. Using reviewed technologies, author is proposing an integration scenario, were cloud computing platform is integrated with external system. Authors describes scenario advantages and disadvantages, as well as shares his personal experience in implementing proposed scenario. Keywords: cloud computing, web, web services, integration, autentification, web 2.0
System integration with Cloud services
Keywords: Datorzinātne