Mācību līdzekļu izstrāde matemātikas padziļinātas mācīšanas vajadzībām - Škuškovnika, Zane (Latvijas Universitāte, 2010)
Autore sava maģistra darba ietvaros sadarbībā ar profesoru A. Andžānu izstrādājusi grāmatu, kas apkopo 41. – 46. Latvijas rajonu matemātikas olimpiādēs 5. – 9. klasei piedāvātos uzdevumus un dod to skaidrus risinājumus. Kā darba mērķis, kurš arī īstenots, tika izvirzīta grāmatas izstrādāšana un trīs matemātikas ārpusstundu nodarbību mācību materiālu izstrāde. Papildus izvirzīti un īstenoti šādi uzdevumi: 1. Iepazīties un aprakstīt Matemātikas Olimpiāžu lomu mūsdienu matemātiskajā izglītībā. 2. Pētīt un aprakstīt apdāvināto skolēnu atšķirības no skolēniem ar vidēju sasnieguma līmeni. 3. Apskatīt matemātikas izraisītās trauksmes jēdzienu un tā saistību ar matemātiski apdāvinātu skolēnu sasniegumiem.

In this paper the author, in collaboration with professor A. Andžāns, has developed a book which gives clear solutions and hints for excercises in 41st – 46th Latvia`s regional mathematical olympiads for 5th to 9th grades. The goals – developing a book and creating three teaching materials for afterschool activities in mathematics – have been achieved. Additional goals, which were also achieved, were: 1. Describing the role of Latvia`s mathematical olympiads in modern education 2. Reacerching and describing the differences between mathematicly gifted and average-attaining students 3. Describing the relationship between mathematical anxiety and its connection to students’ level of achievments
Development of Materials for the advanced teaching of Mathematics
Keywords: Matemātika