Īrijā dzīvojošo latviešu Latvijas valsts (LR) tēli (2008) - Krastiņa, Elīna (Latvijas Universitāte, 2008)
Komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programmas studentes Elīnas Krastiņas bakalaura darba „Īrijā dzīvojošo latviešu Latvijas valsts (LR) tēli (2008)” mērķis ir noskaidrot, kādi Īrijā dzīvojošo latviešu priekšstatos ir Latvijas valsts (LR) tēli. Darba teorētiskajā daļā skaidrots tēla jēdziens un tā būtība no Klausa Mertene un citu autoru teorētiskajām pieejām, kā arī, lai pilnīgāk iedziļinātos bakalaura darba tēmā, apskatīts starptautiskā darbaspēka migrācijas temats. Bakalaura darba pētījuma metodes ir aptauja, intervijas un kvalitatīvā satura analīze. Secinājumu daļā, pamatojoties uz pētījumā iegūtajiem rezultātiem, izdarīti galvenie secinājumi par to, kādi ir Latvijas tēli Īrijā dzīvojošo latviešu priekšstatos. Atslēgas vārdi: tēls, Īrija, Īrijā dzīvojošie latvieši, Latvijas valsts (LR).

Elina Krastina, a student of Communication Science in University of Latvia, has produced a Bachelor Paper titled „Images of Latvia’s State (Republic of Latvia) by Latvians living in Ireland (2008)” within an objective to study the images of Latvia’s State by Latvians living in Ireland. The theoretical part of the research is attempt to explain the concept of image according to the theory of Klaus Merten and other authors, as well as explain the migration of international workforce . The methods employed in the research are the survay, interview and qualitative content analysis. According to results of research, authoress made main conclusions of images of Latvia’s state by latvians living in Ireland. Keywords: image, Ireland, Latvians who live in Ireland, State of Latvia (Republic of Latvia).
Images of Latvia's state (Republic of Latvia) by Latvians Living in Ireland (2008)
Keywords: Komunikācijas zinātne