Bēgļu reprezentācija Latvijas Radio latviešu un krievu valodas kanālos 2015./2016.gadā - Iļjinska, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2017)
Izvēlētā bakalaura darba „Bēgļu reprezentācija Latvijas Radio latviešu un krievu valodas kanālos 2015./2016.gadā” mērķis ir noskaidrot, kāda ir atšķirība bēgļu reprezentācijā Latvijas Radio kanālos krievu un latviešu valodā, vai un kā mainās publikāciju saturs un raidījumu dienaskārtības, kādi diskursi par bēgļiem dominē publikācijās un vai tie mainās attieksme pret bēgļiem laika gaitā. Darba teorētiskā pieeja balstās uz dienas kārtības teoriju, sociālās reprezentācijas teoriju, kā arī K. Mertena tēla teoriju un R. Vodakas diskursa teoriju. Pētījumā ar kvantitatīvās kontentanalīzes un diskursa analīzes palīdzību veikta raidījumu analīze. Galvenie pētījuma rezultāti rāda, ka izvēlētajā laika periodā bēgļu vieta radio kanālu dienaskārtībā ir atšķirīga ne tikai raidījumu skaita ziņā, bet arī to formas un dalībnieku izvēles ziņā.

The objective of the bachelor's paper "Representation of refugees in Latvijas Radio Latvian and Russian channels in 2015./2016.” is to find out the difference in representation of refugees in Latvijas Radio channels in Russian and Latvian, differences of the content of publications, broadcasts agenda as well as dominating discourses in publications and changes of attitudes towards refugees over time. The theoretical approach is based on the agenda setting theory, theory of social representation, image theory by K.Merten and discourse theory by R. Wodak. Analysis of broadcasts is done using the quantitative content analysis and discourse analysis. The main results of the study show that in the selected time period, the role of refugees in agendas of both Latvian and Russian radio channels differs not only in terms of the number of broadcasts, but also in terms of their form and choice of participants.
Representation of refugees in Latvijas Radio Latvian and Russian channels in 2015./2016.
Keywords: Komunikācijas zinātne; bēgļi; migranti; reprezentācija; radio; kontentanalīze