Tēli un motīvi Ilzes Šķipsnas īsprozā - Federe, Guna (Latvijas Universitāte, 2009)
Darba autors: Guna Federe Darba tēma: Tēli un motīvi Ilzes Šķipsnas īsprozā Darba apjoms: 56 lpp. Atslēgas vārdi: I.Šķipsna, īsproza, tēli, motīvi, modernisma virzieni Pētījuma mērķis: raksturot tēlus un motīvus Ilzes Šķipsnas īsprozas krājumos „Vēja stabules” un „Vidējā īstenība”, analizēt galveno varoņu raksturīgākās īpatnības, atklāt motīvu caurviju, noteikt modernisma virzienu (simbolisma, sirreālisma, eksistenciālisma, „apziņas plūsmas”) ietekmi īsprozas krājumos „Vējas stabules” un „Vidējā īstenība” motīvu un tēlu izveides ziņā. Darba saturs: 3 nodaļas: 1. Īsprozas krājumu „Vēja stabules” un „Vidējā īstenība” varoņu īpatnību raksturojumu; 2. Motīvi un to loma tēlu raksturu atklāšanā īsprozas krājumos „Vēja stabules” un „Vidējā īstenība”; 3. Modernisma virzienu (simbolisma, sirreālisma, eksistenciālisma, „apziņas plūsmas”) ietekme uz motīviem un tēliem īsprozas krājumos „Vēja stabules” un „Vidējā īstenība”.

Author: Guna Federe Topic: The Characters and Motives in the Short Stories of Ilze Šķipsna Scope: 56 p. Keywords: I.Šķipsna, the short stories, the characters, the motives, the school of modernism Aim of the Research: Describe the characters and motives of the short storybooks "Wind pipe" and "Average reality" of Ilze Šķipsna including the main characters by analyzing their features, motives and the importance of the characters´ structures. Determine as well the influence of modernism (symbolism, surrealism, existentialism, "stream of consciousness”). Overview: 3 Chapters: 1. Analysis of the characters` features of the short storybooks “Wind Pipe” and “Average Reality”. 2. The motives and the importance of the characters´ structures in the short storybooks “Wind Pipe” and “Average Reality”. 3. The influence of modernism (symbolism, surrealism, existentialism, "stream of consciousness") within the short storybooks "Wind Pipe" and "Average Reality".
The Characters and Motives in the Short Stories of Ilze Šķipsna
Keywords: Filoloģija