Apgrozāmo līdzekļu vadīšana un analīze SIA "MEŽMAĻI M" - Berga, Benita (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt apgrozāmo līdzekļu pārvaldības metodes un finanšu rādītāju nozīmi uzņēmumā un sniegt priekšlikumus labākai un ienesīgākai apgrozāmo līdzekļu vadībai sabiedrībā SIA „Mežmaļi M”. Pētāmais periods ietver četrus gadus no 2007. - 2010. gadu. Darba struktūra tiek veidota no trīs daļām. Pirmajā daļā raksturota apgrozāmo līdzekļu būtība, nozīme aktīvu sastāvā un uzskaites pamatprincipi. Otrajā daļā raksturoti vispārējie apgrozāmo līdzekļu vadīšanas principi, to ietekme uzņēmējdarbības finanšu rezultātos un vadības metodes sabiedrībā SIA „Mežmaļi M” Trešajā daļā veikta sabiedrības SIA „Mežmaļi M” apgrozāmo līdzekļu finanšu rādītāju analīze un izpēte. Darbā izmantotas ekonomiskās analīzes metodes, salīdzināšanas un grafiskās metodes. Darba nobeigumā ir sniegti autora secinājumi un priekšlikumi par izpētīto sabiedrības apgrozāmo līdzekļu darbību un finanšu rādītājiem. Darbs apjoms ir 70 lappuses, darbā ievietotas 1 tabula, 21 attēls, un izmantots 31 literatūras avots. Atslēgvārdi: apgrozāmie līdzekļi, apgrozāmo līdzekļu vadība un analīze.

Diploma paper aim is to explore and analyse current assets methods and financial indicators importance in the company and give suggestions for better and more profitable current assets menegament in limited liability company „Mežmaļi M”. Researched period includes four years 2007. - 2010. year. Diploma paper consists of 3 parts. In first part has been described meaning of current assets, their importance in assets composition and accounting principles. In second part has been described general current assets menegament principles, their influence on business administration in financial results and menegament methods SIA „Mežmaļi”. In third part has been made SIA „Mežmaļi M „ current assets financial results analyse and research. Research methods: method of economic analysis, economic statistics and a graphical method. In end of diploma paper has been made authors conlusions and suggestions about current assets and financial indicators in researched company. Diploma paper consists of 70 pages, 1 table, 21 image and has been used 31 literature resources. Keywords: current assets, current assets menegament and analysis.
Administration and analysis of current assets for company MEŽMAĻI M
Keywords: Ekonomika