Mārketinga komunikācijas komunikatīvā efektivitāte studentu piesaistē Latvijas augstskolās. - Unferihta, Daiga (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba tēma ir “Mārketinga komunikācijas komunikatīvā efektivitāte studentu piesaistē Latvijas augstskolās.” Pamatojoties uz zinātnisko literatūru, darba gaitā tiks pētīta mārketinga komunikācijas komunikatīvā efektivitāte studentu piesaistē Latvijas augstskolās un tiks izstrādāti priekšlikumi mārketinga komunikācijas uzlabošanai. Darba gaitā tiks pētīti mārketinga komunikācijas pamatprincipi, tās plānošana, izmantošana tiešsaistes komunikācijā, kā arī integrētā mārketinga komunikācija. Tiks apskatītas trīs pētījumam izvēlētās Latvijas augstskolas, analizēta to mārketinga komunikācija. Mārketinga komunikācijas komunikatīvā efektivitāte studentu piesaistē Latvijas augstskolās tiks analizēta ar aptaujas anketas palīdzību un augstskolu mārketinga speciālistu intervēšanas palīdzību. Pētījuma gaitā iegūtie kvalitatīvie un kvantitatīvie dati, tiks analizēti, lai izdarītu secinājumus un ierosinātu priekšlikumus mārketinga komunikācijas komunikatīvās efektivitātes uzlabošanai trīs Latvijas augstskolās. Maģistra darba apjoms ir 83 lpp., saturā ir iekļauti 9 attēli, 18 tabulas, 13 pielikumi un 58 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: mārketinga komunikācija, integrētā mārketinga komunikācija, tiešsaistes mārketinga komunikācija, komunikatīvā efektivitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte.

Theme of the master’s thesis is “Communicative effectiveness of Marketing Communications in the attraction of students in Universities of Latvia.” Based on the scientific literature, the communicative effectiveness of marketing communication in attraction of students in Universities of Latvia will be studied in the course of the master thesis and proposals for improvement of marketing communication will be developed. In the course of the master thesis, the basic principles of marketing communication, its planning, use in online communication and integrated marketing communication will be studied. Three Latvian universities selected for the study will be examined, their marketing communication will be analyzed. The communicative effectiveness of marketing communication in attraction of students to Latvian higher education institutions will be analyzed by means of a questionnaire and interviews with marketing specialists of universities. The qualitative and quantitative data obtained in the course of the research will be analyzed in order to draw conclusions and suggest proposals for improving the communicative efficiency of marketing communications in three Latvian higher education institutions. The volume of Master's thesis is 83 pages, including 9 pictures, 18 tables, 13 appendixes and 58 literature sources. Keywords: marketing communication, integrated marketing communication, online marketing communication, communicative efficiency, Latvia University of Agriculture, University of Latvia, Riga Stradiņš University.
Efficiency of Marketing Communications in the attraction of students in Universities in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; Mārketinga komunikācija; Integrētā mārketinga komunikācija; Tiešsaistes mārketinga komunikācija; Komunikatīvā efektivitāte; Latvijas Lauksaimniecības universitāte