Zemgales līdzenuma lauksaimniecībā izmantojamo zemju kvalitāte - Helfriča, Elīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darbā „Zemgales līdzenuma lauksaimniecībā izmantojamo zemju kvalitāte” analizētas zemes kvalitātes izmaiņas pēdējo 18 gadu laikā izpētes teritorijā - Svētes pagastā. Pētījuma ietvaros veikta literatūras analīze par zemes kvalitātes vērtēšanas principiem, to noteicošiem un ietekmējošiem faktoriem Latvijā un citās Eiropas valstīs. Darbā dots Svētes pagasta raksturojums, analizēta zemes izmantošanas struktūra, zemes melioratīvais stāvoklis un notikušās izmaiņas lauksaimniecības zemju izmantošanā. Pētītas un analizētas augšņu agroķīmisko īpašību izmaiņas pēdējo 21 gada periodā un zemes kvalitātes izmaiņas Svētes pagastā pēdējo 18 gadu laikā.

In the Master Thesis „The quality of agriculturally used lands in the plain of Zemgale” the land quality changes of Svete rural municipality within the last 18 years have been analyzed. In the frame of the research, the literature analysis concerning the land quality assessment principles, and their determination and influencing factors in Latvia and other European countries was carried out. There is complete analysis of Svete rural municipality given, as well as the analysis of the land use structure, the state of land amelioration and the changes in the agricultural land use. The changes of the land agrochemical properties within the period of last 21 years and land quality changes in Svete rural district within the last 18 years have been studied, examined and analyzed.
Quality of Agricultural Land in Zemgale's Plain
Keywords: Ģeogrāfija