Tīmekļa servera darbības novērtēšana un optimizēšana - Dejus, Raivis (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbā “Tīmekļa servera darbības novērtēšana un optimizēšana” ir apskatītas dažādas atklātā pirmkoda tīmekļa serveru konfigurācijas pieejas un to ātrdarbības novērtējumi. Darbs ir balstīts un vidēji vecu lietotāja darbstaciju, kas ir nokonfigurēta tīmekļa servera funkciju veikšanai. Darba mērķis ir atrast konfigurāciju, kas spētu nodrošināt maksimālu servera veiktspēju, lai veco mājas darbstaciju, kas tiek nomainīta ar jaudīgāku, varētu izmantot mazu un vidēju Interneta projektu tīmekļa servera vajadzībām. Šajā darbā ir apskatītas tipiskākās metodes, ko var izmantot tīmekļa servera darbības optimizēšanai un tā veiktspējas palielināšanai.

Bachelor thesis “Webserver benchmarking and optimisation” looks at different configurations of open source webservers and benchmarking results of these configurations. All the work is based on older workstation PC that has been configured to perform functions of web server. The aim of this thesis is to find an optimal configuration with wich older workstation that is being replaced with newer and more powerfull one could be used to serve web content in small of medium Internet projects. This thesis looks at typical methods used for optimisation of webservers.
Webserver benchmarking and optimisation
Keywords: Datorzinātne