Globalizācijas procesu ietekme uz starptautiskās tirdzniecības attīstību - Fertova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma: Globalizācijas procesu ietekme uz starptautiskās tirdzniecības attīstību. Globalizācijas procesu ietekme pasaules un atsevišķo valstu ekonomikai izpēte ir ļoti aktuāls process mūsdienu makroekonomikā. Globalizācijas procesi stipri ietekme valsts ekonomiku, un mūsdienu pētnieki atšķiras viedokļos vai tā ietekme ir pozitīva vai negatīva. Sava darba ietvaros autore grasās salīdzināt Latvijas Republikas makroekonomisko radītāju izmaiņas tendences trīs gadu periodā pirms Latvijas Republikas iestāšanas Eiropas Savienībā ar attiecīgo radītāju izmaiņām pēdējo trīs gadu laikā. Trīs gadu periodi tika izvēlēti jo mazāk ilgstošā perioda makroekonomisko radītāju izmaiņas var notikt tīri stihiski, bet tāda samēra ilgstošā perioda laikā dinamikai ir jābūt jau labāk izteiktai.

Thesis of the diploma work as follows: Influence of globalization processes in world trade development. Research of the influence of globalization processes on world trade development is quite actual question of modern macroeconomic. Globalization processes influence on the global economy is high and the scientists differs in opinion is it positive or negative. During the work author plans to compare the macroeconomic dynamics of Latvian Republic in two different (three year long) periods, first – before Latvia joined European Union, and the last three year period. Two periods has been chosen as soon macroeconomic could change slightly and to make the correct comparison the longer period could be highly appreciated.
Globalization Impact on International Trade the Development
Keywords: Ekonomika