Zinaīdas Hippiusas "Dzīvās sejas" ka literārs portrets . - Dubovska, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbs veltīts literārā portreta žanra pētīšanai un tā īpašību apzināšanai, balstoties uz Zinaīdas Hippiusas krājuma "Dzīvās sejas" materiāla. Lai sasniegtu uzstādītos mērķus, darba autors veica esošo literatūrzinātnisko darbu izpēti, kas veltīti literārā portreta definīcijas, ģenēzes un tipoloģijas problēmai. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā nodaļā apskatīti galvenie teorētiskie jautājumi, kas nepieciešami tālākai materiāla teksta izpētei. Otrajā nodaļā tiek veikta tieša Zinaīdas Hippiusas literāro portretu analīze, kuras gaitā tiek atrasti mākslinieciskie līdzekļi, ar kuru palīdzību tiek veidots portretējamais tēls, kā arī tiek apskatītas autora personības veidošanas formas tekstā.

Bachelor thesis is dedicated to the analysis of the genre of a literary portrait and its features in Zinaida Hippius's collected volume "Living faces" as an example material. To reach the aim the author carefully studied a number of existing literary works on the problem of definition, genesis and typology of literary portrait. The research consists of two parts. The first part contains the description of the main theoretical problems essential for the further study of the text. The second part is dedicated to the analysis of Zinaida Hippius's literary portraits; the artistic means that help to create the image of a described person, as well as the forms of author's identity figuration are reviewed.
"The Living Faces" of Zinaida Gippius as a Literary Portrait.
Keywords: Valodniecība